درخواست جذب سرمایه
انتشار
29 اردیبهشت 1401

پی‌پینگ از ایده تا جذب 2.1 میلیارد تومان سرمایه

استارتاپ پی‌پینگ از جمله شرکت‌های فعال حوزه فین‌تک است که از سال 94 فعالیت خود را آغاز کرد. این شرکت خدمات دریافت و پرداخت وجه را به ساده‌ترین شکل ممکن برای کاربران و سازمان‌ها فراهم می‌کند. در پی‌پینگ، افراد بدون نیاز به دانش فنی می‌توانند ثبت نام کنند و صفحه اختصاصی داشته باشند.

کسب و کارها نیز برای دریافت سرویس‌های پرداخت مانند فاکتور آنلاین، درگاه پرداخت آنلاین، APIهای سازمانی خود می‌توانند از پی‌پینگ استفاده کنند و به نوعی کسب و کار خود را در حوزه دریافت وجه توسعه و رشد دهند.

محمد مهدی باریده، هم‌بنیان‌گذار و مدیر تیم کسب و کار پی‌پینگ، تجربیات تیم را از زمانی که ایده آن وارد شتاب‌ دهنده آواتک شد تا جذب سرمایه 2.1 میلیاردی با ما به اشتراک گذاشته است.

در 3 دقیقه خلاصه‌ای از این گفتگو را در این ویدئو مشاهده نمایید.

نسخه کامل این گفتگو هم در این ویدئو قابل مشاهده می‌باشد. علاوه بر این در صفحه اینستاگرام تافردا هم امکان مشاهده می‌باشد.

همچنین اگر اهل پادکست هستید امکان شنیدن فایل صوتی این لایو در کست‌باکس تافردا وجود دارد.

اغاز فعالیت استارت اپ با بیت وام

استارت آپ پی پینگ از سال 1394 فعالیت خود را با ایده بیت وام در فضای شتاب دهنده آواتک شروع کرد.

درواقع شتاب‌دهنده‌ فضایی است که شما ایده یا کسب و کار خود را معرفی می‌کنید و مبتنی بر آن ایده، سرمایه، منتور، فضای لازم و آموزش‌های مختلفی را برای گسترش کسب‌و‌کار خود دریافت خواهید کرد.

محمد مهدی باریده در این خصوص بیان کرد:

“در شتابدهنده آواتک حدود 6 ماه حضور داشتیم که 5 ماه و 10 روز آن بر روی ایده‌ای به نام بیت وام کار می‌کردیم، بیت وام یک شبکه اجتماعی قرض الحسنه بود. معادل این دوره 5 ماه و 10 روزه یک فاند 25 میلیون تومانی که معادل 15 درصد ارزش مجموعه ما بود دریافت کردیم.

به طور کلی ما در شتاب دهنده یک دوره 6 ماهه داشتیم که در 2 ماه اول، آموزش‌های لازم به ما داده شد، سپس از 20 تا تیم موجود، 10 تیم برای دوره نهایی آواتک انتخاب می‌شدند. و در آخر دوره اولین برخورد ما با سرمایه‌گذار شکل ‌می‌گرفت. نکته مهمی که در این بخش وجود داشت این بود که سرمایه‌گذار با توجه به شرایطی که ما در آن قرار داشتیم یعنی حدود 2 ماه از ایده بیت وام گذشته بود، شروع به ارزیابی تیم‌ها و بررسی یکسری پارامترها کرد.”

بررسی پارامترهای مهم توسط سرمایه گذار

همانطور که می‌دانید، استارت آپ‌ها برای رشد کسب و کار خود نیاز به تامین سرمایه دارند و باید جذب سرمایه داشته باشند.

در ادامه صحبت‌های محمد مهدی باریده بیان کرد:

” پارامترهایی مانند فعال بودن تیم، ایده استارت آپ، اهمیت ایده و حجم بازار و همچنین پارامتر آخر که خیلی مهم است، روند فعالیت استارتاپ در راستای ایده، توسط سرمایه گذار بررسی شد. پس از گذشت 5 ماه، تیم ما روی محصول بیت وام کار کرد. درواقع در بیت وام افراد می‌توانستند بدون نیاز به پرداخت از یک نفر، از چندین نفر مبلغی را دریافت کنند. پس از دوره شش ماهه با ارائه‌ای که به سرمایه گذار انجام دادیم، متاسفانه برای ایده بیت وام امتیاز لازم را کسب نکردیم و با تعویض ایده، پی‌پینگ شکل گرفت.”

آغاز ایده پی پینگ

به گفته محمد مهدی باریده:

” ابتدا یک پرسشنامه در دانشگاه تهران پخش کردیم و با بررسی جواب آن‌ها به این نتیجه رسیدیم که فرهنگ لازم در این زمینه وجود ندارد. یعنی اینکه افرادی که از دیگران پولی را قرض می‌گیرند، پروسه درستی برای پس دادن آن را طی نمی‌کنند. بنابراین در این بین ما متوجه شدیم که می‌توانیم روش دریافت پول را برای افراد راحت‌تر کنیم. تنها 24 روز زمان داشتیم تا کسب و کار را به سطح لازم برسانیم. درنتیجه طی ده روز کسب و کار شکل گرفت و در طی دو هفته، شروع به جذب سرمایه کردیم. کسب و کار خود را ارائه دادیم و با 8 الی 9 سرمایه گذار وارد مذاکره شدیم.”

انتخاب سرمایه گذار

 محمد مهدی باریده در خصوص انتخاب سرمایه گذار این نکته را ذکر کرد، که در مدل‌های استارت آپی سراغ افرادی بروید که علاوه بر پرداخت سرمایه، زیرساخت مناسبی را نیز برای استارت آپ فراهم کنند. و همچنین برای دریافت این حجم از مزایا، باید پاسخگوی درستی به سرمایه‌گذار باشید و بابت هزینه‌ای که سرمایه‌گذار قرار است به شما تحویل دهد، برنامه مشخصی را به وی بازگو کنید.

استفاده از روش بوت استرپینگ برای پی پینگ

در ادامه گفتگو محمد مهدی باریده بیان کرد:

“با بررسی‌های انجام شده فهمیدیم که کسب و کار ما می‌تواند با روش بوت استرپینگ رشد کند و از آن مهمتر با سرمایه گذارانی طرف بودیم که نیازمند این بودند که حجم زیادی از سهام ما رو دریافت کنند. درواقع این موضوع باعث شد که کسب و کار ما تحت تاثیر قرار بگیرد و این دید را ایجاد کرد که در مراحل بعدی جذب سرمایه با سرمایه گذاری جلو بریم که علاوه بر آشنایی با فضای استارت آپ، از مدل وی سی نیز برخوردار باشد.”

توجه به عدم قطعیت استارت آپ

به گفته محمد مهدی باریده:

“زمانی که شما کسب و کاری را شروع می‌کنید درواقع تنها خودتان هستید که باید کار را پیش ببرید یا اینکه می‌توانید جذب نیرو داشته باشید تا وظایفی را برای شما انجام دهند. باید بدانید که استارتاپ دارای یک عدم قطعیت است، یعنی دنبال مدلی می‌گردید که خودتان را تثبیت کنید و قابلیت مهارت‌پذیری را داشته باشید. زمانی که در پی‌پینگ شروع به فعالیت کردیم، متوجه شدیم که عدم قطعیت تیم بسیار بالا است. بنابراین اگر علاوه بر جذب سرمایه، جذب نیرو نیز داشته باشیم هم هزینه‌ها افزایش پیدا می‌کند و هم اینکه رشد کسب و کار متوقف می‌شود؛ چراکه اگر تعداد نیروها زیاد شود باید مدیریت و آموزش آن‌ها را انجام دهید و مدت زمان بسیاری باید در این مسیر طی شود.

تیم ما در مدل بوت استرپ از 5 نفر تشکیل شد. در مدت زمان دو سال این فرایند را طی کردیم و تلاش کردیم که تا جای ممکن کار را برون‌سپاری کنیم. درواقع برون‌سپاری از این جهت که نیازی به پرداخت مالیات، بیمه و غیره نداشته باشیم. با برون‌سپاری بخش فنی و حوزه مارکتینگ توانستیم مدیریت خوبی داشته باشیم.”

جذب سرمایه 2.1 میلیاردی

محمد مهدی باریده در این خصوص اظهار کرد:

“جالب است بدانید سال 96 زمانی که میخواستیم جذب سرمایه کنیم، کار پرریسکی را انجام دادیم. تیم ما یک زیرساختی را اماده کرد که در حوزه فین‌تک فعالیت داشت و به دلیل مشاهده قابلیت رشد و گسترش استارت آپ، آینده روشنی نیز برای آن دیده می‌شد. زمانی که دنبال جذب سرمایه بودیم، یک ارزش گذاری را برای تیم در نظر گرفتیم و مبتنی بر این ارزش گذاری خواستار حدود 700 الی 800 میلیون تومان پول بودیم. در سال 94 چشم انداز ما از آینده مالی کسب و کار نزدیک به 2 و نیم میلیارد تومان بود، یعنی با 700 یا 800 میلیون نزدیک به 20 یا 30 درصد از سهام را به سرمایه‌گذار اختصاص می‌دادیم.

مذاکره با سرمایه گذار را شروع کردیم و نشان دادیم که توانمندی تیم ما در این استارت آپ بسیار بالا است. اما در سال 96، با مبلغ 2 میلیارد و 100 میلیون تومان پیشنهاد توانست با یک ارزش‌گذاری 8 میلیارد تومانی جذب سرمایه داشته باشیم.”

چرا سرمایه گذار به پی پینگ اطمینان کرد؟

محمد مهدی باریده در این خصوص بیان کرد: «ما به خوبی توانستیم سرمایه‌گذار را برای دریافت حجم بسیار خوبی از بازار قانع کنیم. تیم بسیار جسوری بودیم و جسارت بیش از اندازه ما نشان داد که حجم بازار مناسب این استارت اپ است. درواقع با ارائه چشم انداز سعی کردیم اعتماد سرمایه گذار را به خوبی جلب کنیم».

جمع بندی گفتگو

در انتهای گفتگو با محمدمهدی باریده، نکاتی را برای کمک به استارت آپ‌ها بیان کرد: « استارت اپ‌ها باید نشان دهند که تیم متعهدی هستند. اینکه روند انجام دادن تسک‌ها، ارائه سند متنی شفاف به سرمایه گذار بسیار مهم است و در جلب اعتماد او اهمیت بسیاری دارد. نکته مهم دیگری که وجود دارد این است که به سرمایه گذار نشان دهید شخصیت یادگیرنده‌ای دارید، زمانی که تواضع داشته باشید می‌توانید از آموخته‌های یکدیگر نهایت استفاده را ببرید و اعتماد خود را به هم جلب کنید».

پست های مرتبط

مشاهده
انتشار
1 بهمن 1402
ادامه مطالب >
مشاهده
انتشار
4 دی 1402
ادامه مطالب >
مشاهده
انتشار
9 مرداد 1402
ادامه مطالب >