متخصصین سئو و تولیدکنندگان محتوا همواره به الگوریتمهای رتبهبندی محتوا در گوگل، توجه خاصی دارند.
الگوریتمهای گوگل همیشه در حال بهروز شدن هست. جدیدترین به روزرسانی بزرگ که در این حوزه صورت گرفته الگوریتم helpful content گوگل یا محتوای مفید است. این بروزرسانی، تاثیر قابلتوجهی بر نتایج جستجو و تجربه کاربران میگذارد.
در آگوست 2022 گوگل طی این توییت این موضوع را اعلام کرد.
طی سالهای اخیر مخاطبان بسیاری از محتواها برای قرار گرفتن در رتبههای بالای گوگل، به جای افراد و تجربه کاربر، موتورهای جستجو بوده است. با توجه به این موضوع، حال گوگل قصد دارد با این آپدیت جدید خود، اینگونه محتواها را مورد هدف قرار دهد.
الگوریتم محتوای مفید بر روی چه سایتهایی اعمال میشود؟
هدف گوگل از الگوریتم helpful content، تشویق تولیدکنندگان محتوایی است که توجه ویژهای به کیفیت و کاربردی بودن محتوای خود دارند.
بر همین اساس محتواهایی که تنها با هدف سئو نوشته شدهاند و به اصطلاح کاربر پسند نیستند، رتبه بالایی از گوگل نخواهند گرفت. در مقابل محتواهای منحصربهفرد و جذاب، بیش از گذشته در صفحه اول جستجوی افراد نمایش داده میشوند.
الگوریتم helpful content گوگل بر روی تمام محتواهای وبسایتها اعمال خواهد شد؛ اما ممکن است محتواهایی که بیشتر از بقیه سئو محور بودهاند، سریعتر تحت تاثیر قرار بگیرند.
این محتواها شامل مواردی نظیر انواع محتوای مرتبط با فناوری، هنری و سرگرمی، محتواهای آموزش آنلاین و محتواهای مربوط به خرید اینترنتی میشود.
دلیل این امر هم به علت نوشتن محتواها به وسیله ابزارهای هوش مصنوعی یا AI، پراکنده بودن مطالب، ارتباط نداشتن با موضوع اصلی سایت و افزودن جملات غیرمفید و بهاصطلاح صفحهپرکن، است.
تفاوت الگوریتم helpful content با سایر الگوریتم های گوگل چیست؟
Side-Wide یکی از تفاوتهای مهم الگوریتم helpful content با دیگر الگوریتمهای گوگل به حساب میآید. بدان معنا که این الگوریتم، به بررسی کل وبسایت و نهتنها یک محتوای شما میپردازد. بر همین اساس اگر گوگل تشخیص دهد که در وبسایت شما تعداد زیادی محتوای غیرمفید که بیشتر به دلیل گرفتن رتبه نوشته شدهاند وجود دارد، رتبه کلی سایت شما را پایین میآورد.
با توجه به این موضوع شما نمیتوانید در کنار محتواهای کاربرپسند، تعداد زیادی نیز محتوای غیرمرتبط با هدف کسب رتبه ارائه دهید.
در صورت انجام این کار صفحات مفید نیز تحت تاثیر صفحات غیرمفید قرار خواهند گرفت. لذا شما باید برای کسب رتبه بالا محتواهای مفیدی که ارائه کردهاید، به حذف محتواهای غیرمفید بپردازید.
چگونه محتوای مفید بر اساس الگوریتم helpful content بنویسیم؟
تولیدکنندگان محتوا با وجود الگوریتم helpful content گوگل باید برای افزایش رتبه وبسایت مورد نظر خود بر اساس یک استانداردهای خاصی به تولید محتوا بپردازند. گوگل به چنین محتوایی، People-First (تقدم خواننده) میگوید:
تمرکز بر بر تخصص وب سایت
گوگل با وجود این الگوریتم در نظر دارد که وبسایتها را تشویق به تمرکز بر تخصص خود کند. بدان معنا که محتوای تولید شده برای افرادی که به صورت مستقیم به وبسایت شما مراجعه میکنند، مفید باشد.
در گذشته یک وبسایت میتوانست با تولید محتوا در مورد موضوعات ترند و داغ، کاربرانی که لزوما مخاطب آنها نبودند را به سمت خود جذب کنند.
پرداختن به تجربیات منحصر به فرد
شما باید در کنار استوار بودن بر تخصص وب سایت، به تولید محتوایی بپردازید که با ارائه تجربیات دستاول، اطلاعاتی واقعی و مفید را به مخاطب ارائه کند. در واقع گوگل دوست دارد که شما از موضوعاتی سخن بگویید که خود آن را تجربه کرده باشید.
یکی از راههایی که میتوانید به الگوریتم Helpful Content و مخاطبان خود بگویید که با محتوای اصیلی روبهرو هستند، قرار دادن تصاویری است که خود گرفتهاید. تا پیش از این، محتواهای بسیار زیادی توسط افراد ناآشنا به موضوع و تنها با هدف هدایت خواننده به لینکهای قرار دادهشده در محتوا، تولید میشدند.
مشخص کردن جایگاه سایت
شما باید براساس الگوریتم helpful content گوگل جایگاه وبسایت خود را مشخص کنید. بر همین اساس شما باید کتگوری یا دستهبندی سایت خود را همواره در نظر داشته باشید. سایتهای چندموضوعی، نه تنها برای کاربران مفید نیستند؛ بلکه خزندههای این موتور جستجو را نیز گیج میکنند.
بالا بردن تجربه کاربران خود
توجه داشته باشید که در الگوریتم helpful content تنها ارائه اطلاعات مفید به کاربر کافی نیست. برخی مواقع ممکن است که شما محتوای خوبی را در اختیار کاربر قرار داده باشید، اما همچنان وی رضایت کافی را از برخورد با سایت شما نداشته باشد.
پیشنهاد میشود که برخی اطلاعات را به اشکال دیگری برای فهم آسانتر و سریعتر به مخاطب خود ارائه دهید.
شما میتوانید تجربه کاربران از برخورد با محتوا را با ارائه ویدئو و انواع تصویر، بالا ببرید.
پاسخ به سوالات اساسی پیرامون موضوع
هنگام نوشتن در مورد موضوع مورد نظر حتما سعی کنید تا به سوالات کاربران پاسخ دهید. بدان معنا که کاربر بعد از مطالعه مطلب شما دیگر نیازی به جستجو درباره همان موضوع نداشته باشد.
محتوای شما از این راه میتواند به الگوریتم helpful content گوگل ثابت کند که نیازهای کاربران را پاسخ داده است.
استفاده بهینه از نرمافزارها
شما باید از نرمافزارهای موجود به شکل بهینه استفاد کنید. بدین شکل که ایده اصلی محتوا و پیادهسازی آن را خود انجام دهید و تنها مواردی مانند چک کردن گرامر، نوشتن جملات بهتر و یافتن تصاویر متناسبتر با محتوا را به اسپینرهای مقالات و نرمافزارهای هوش مصنوعی واگذار کنید.
تطابق عنوان و مطلب ارائه شده به کاربر
متاسفانه برخی محتواها هستند که در عنوان مطلبی را ذکر میکنند که کاربر در ادامه با مطالعه متن متوجه میشود که پاسخ مشخصی نگرفته است. در نظر داشته باشید که از نوشتن چنین محتواهایی که ادعاهای غیرواقعی دارند، خودداری کنید؛ درصورت پرداختن به این نوع محتواهایی، اعتماد خوانندگان به وبسایت شما نیز پایین میآید. در مقابل، سعی شما باید به ارائه اطلاعات بهروز باشد.
آیا الگوریتم helpful content گوگل، برای سایت های فارسی هم است؟
الگوریتم helpful content گوگل از روز سه شنبه 15 آذر 1401، با بروزرسانی سیستمی بر روی تمام زبانها و مناطق قابل اجرا است. گفته میشد که این آپدیت الگوریتم جدید گوگل برای زبان فارسی تا مدتها در دسترس نخواهد بود؛ اما اکنون بعد از قدرت گرفتن فیچر اسنیپت با سیستم رتبهبندی MUM برای زبان فارسی، بر روی کلیه زبانها در سرتاسر دنیا منتشر شده است.
شما باید با توجه به روزرسانی که این الگوریتم انجام داده در نوشتن محتواهای خود دقت داشته باشید. چرا که رتبهبندی محتوای مفید، سیستمهای فعال در پس زمینه تمام سیستمهای رتبهبندی جستجوی گوگل است که به طور مرتب به پایش و ارزیابی کیفیت صفحات وبها میپردازد.
راه حل موجود برای تاثیر منفی الگوریتم helpful content گوگل بر سایت چیست؟
الگوریتم helpful content صفحات وبی که به محتوای بی ارزش و کم کیفیت پرداخته باشند را جریمه میکند. بر همین اساس این نوع وب سایتها تا ماهها دیگر به نتایج باز نمیگردند و هیچ راه مستقیم و روش بهبودی هم برای سرعت بخشیدن به آن وجود ندارد.
با این وجود شما نباید نگران این موضوع باشید؛ زیرا بعد از گذشت چندین ماه در صورت جایگزین شدن محتواهای باکیفیت، وب سایت شما دوباره میتواند از گوگل امتیاز به دست آورد. بنابراین سعی کنید تا صفحاتی که بیشتر برای موتور جستجو نوشته شده، نرخ پرش بالایی داشته یا نرخ به اشتراکگذاری و کامنتهای آن بسیار پایین است را حذف کنید.
علاوه براین، اگر نرخ کلیک صفحهای بالا است اما محتوای آن با موضوع صفحه شما همخوانی ندارد، با تغییر محتوا، آن صفحه را بهینه کنید. در تولید محتوای جدید حتما نکات مربوط به سئو و دیگر الگوریتمهای رتبهدهی مانند الگوریتم پاندا و الگوریتم پنگوئن را در نظر بگیرید.
راه های مقابله سریع با تاثیر منفی الگوریتم helpful content گوگل
هرچند که روش مستقیمی برای جلوگیری از تاثیر منفی الگوریتم helpful content گوگل بر وب سایتهای با محتوای کم کیفیت وجود ندارد، اما برای مقابله سریعتر با تاثیر منفی الگوریتم تازه میتوانید از طریق راهکارهایی سئوی سایت خود را به طور موقت بهبود دهید:
· افزایش سرعت سایت
· ریسپانسیو کردن صفحات سایت
· جذابتر کردن ظاهر سایت
· تبلیغات کلیکی
· تلاش برای گرفتن بک لینک
نحوه کار الگوریتم helpful content گوگل چگونه است؟
الگوریتم helpful content توسط یک طبقهبندیکننده یا Classifier به صورت خودکار اعمال میشود. بدین نحو که برای بررسی سایتها و محتواهای آنها از یک مدل یادگیری ماشینی ( MachineLearning ) استفاده میشود.
این الگوریتم از تکنیک وزندهی استفاده میکند؛ بدان معنا که هراندازه حجم محتوای غیر مفید سایت بیشتر باشد، تاثیر منفی الگوریتم به صورت قویتر و شدیدتری اعمال خواهد شد.
عملکرد الگوریتم به طور قطع با گذشت زمان، ارتقاء یادگیری ماشینی گوگل، تلاش مهندسین و انجام بهینهسازیهای لازم بهتر میشود. این مسئله در تشخیص محتوای غیر مفید و وزندهی آنها موثر خواهد بود.
ضرورت ارائه محتواهای باکیفیت و جذاب با الگوریتم helpful content گوگل
گوگل با اعلام بروزرسانی جدید خود تحت عنوان الگوریتم helpful content سروصدای زیادی به پا کرد. این الگوریتم با فاکتورهایی که برای رتبهبندی وب سایتها در نظر گرفته، باعث شده تا استراتژیهای آینده سئوکاران تغییر پیدا کند.
الگوریتم helpful content گوگل محتواهای تکراری، غیرمفید، بازنویسی شده، بسیار طولانی و غیرجذاب را برای کاربران از فهرست رتبهدهی خود خارج میکند.
این الگوریتم، با استفاده از یادگیری ماشینی و یک طبقهبندیکننده کار میکند.
تاثیر الگوریتم بر رتبه کل سایت اعمال خواهد شد. این الگوریتم با بروزرسانیهایی که انجام داده، بر روی تمام زبانها از جمله زبان فارسی قابل اجرا است.