درخواست جذب سرمایه
انتشار
8 تیر 1401

معرفی شتابدهنده دیموند

شتابدهنده دیموند یکی از موفق ترین و با سابقه ترین شتابدهنده‌های ایرانی است. استارتاپ‌های نام آشنایی مانند کارن کراد، آچاره، اوبار و نواک در دیموند پا گرفتند و کسب‌و‌کارشان را گسترش دادند. 

در این گزارش به معرفی شتابدهنده دیموند، سرویس‌های ارائه شده توسط آن و استارتاپ‌های موفق دیموند می‌پردازیم. 

درباره دیموند

امید ظریف پور و احمدرضا مسرور دو دوستی که در سال 92 تصمیم گرفتند پا در عرصه شتابدهی بگذارند و به کارآفرینان و کسب‌و‌کار های نوپا کمک کنند.

امید ظریف پور در مصاحبه‌ای که با اکوموتیو داشته، اینطور عنوان کرده که با آمدن رحیم عمیدحضور به ایران و قصد ایشان برای تاسیس یک شتابدهنده در ایران نخستین قدم‌های تاسیس دیموند برداشته شد. 

دیموند در پارکینگ کتابخانه پردیس فنی دانشگاه تهران خیابان کارگر جنوبی واقع شده است. 

معرفی Plug and Play و بنیانگذاران ایرانی آن

حالا که به نام رحیم عمیدحضور در داستان دیموند رسیدیم، بهتر است از این فرصت استفاده کنیم و کمی بیشتر در مورد یکی از موفق‌ترین شتابدهنده های جهان و بنیان گذاران ایرانی‌اش دانیم.

پلاگ اند پلی واقع در سیلیکون ولی آمریکا، 15 سال توسط دو برادر بازرگان ایرانی؛ رحیم و سعید عمید‌حضور (معروف به عمیدی)  تاسیس شد. این مرکز رشد، شتابدهنده و سرمایه‌گذار در زمینه فناوری‌های پیشرفته؛ با هدف ساختن «آینده ای هوشمند»، اکوسیستم منحصر به فردی با بیش از 30.000 استارتاپ و +500 شرکت پیشرو، صدها شرکت سرمایه گذار خطرپذیر، دانشگاه و سازمان های دولتی در سراسر جهان ایجاد کرده است.

خدمات شتابدهنده دیموند

دیموند به استارتاپ های حاضر در دوره 9 ماهه شتابدهی؛ خدمات متعددی از جمله آموزش، فضای کار اشتراکی، منتورشیپ، خدمات زیرساختی، دوره‌های آموزشی و سرمایه اولیه، از خدماتی است که دیموند به استارتاپ‌ها ارائه می کند و در کنار این خدمات، امکان استفاده از شبکه ارتباطی دیموند با سایر بنگاه های اقتصادی از جمله سرمایه‌گذاران یا فعالان صنعت نیز وجود خواهد داشت.

همانطور که گفته شد یکی از خدمات پایه‌ای دیموند ارائه سرمایه اولیه به تیم‌هاست. اما شاید بخواهید بدانید معیار های اصلی سرمایه‌گذاری در شتابدهنده دیموند کدام است؟ 

نخستین معیار پذیرش در دیموند تیم است. آن ها انتظار دارند کارآفرینان متعهد و تیم‌ها متخصص و کامل باشند (یعنی متخصص‌های مورد نیاز کسب‌و‌کار در تیم حاضر باشند). دیگر معیار‌های پذیرش دیموند عبارتند از: اندازه مناسب و رو به رشد بازار، محصول کارآمد و خلاق و همچنین کسب‌و‌کاری مقیاس‌پذیر. 

شرایط ورود و خروج دیموند چگونه است؟ 

پس از پذیرش اولیه تیم در کمپ پیش‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌شتابدهی، طی یک دوره ٣ ماهه، آن ها یه طور رایگان از فضای کار اشتراکی و خدمات مشاوره، منتورشیپ و آموزش دیموند استفاده می کنند. در این مدت، برنامه مالی و طرح کسب‌وکار تحت نظر مربیان و مسئولین دیموند تکمیل خواهد شد و با در نظر گرفتن نحوه همکاری تیم، در کنار آنالیز کسب‌وکار، برای سرمایه‌گذاری بذری تصمیم‌گیری می‌شود.

در صورتی که تیم برای ورود به دوره شتابدهی پذیرفته شود، سرمایه اولیه دریافت کرده و برای 6 ماه از خدمات این کمپ بهره‌مند خواهد شد تا برای جذب سرمایه‌های مراحل بعد آماده شود.

استارتاپ هایی که با دیموند همراه شدند

دیموند تا کنون به بیش از ٣۵٠ تیم استارتاپی، خدمات پیش شتابدهی کرده است که برخی از آن ها موفق به جذب سرمایه اولیه یا سری های بعدی شدند و مرحله شتابدهی را تکمیل کردند. لیست بلند و بالای این استارتاپ ها را از طریق این لینک در سایت دیموند مشاهده کنید. 

ما در این قسمت قصد داریم تعدادی از موفق‌ترین استارتاپ های دیموند را معرفی کنیم.

آچاره

آچاره در سال 1395  توسط سه تن از فارغ‌التحصیلان دانشگاه صنعتی شریف متولد شد. آچاره یکی از محصولات پلتفرمی «شرکت دانش‌بنیان سانا گستر سبز» و پلتفرمی است که به کاربرانش این امکان را می دهد تا هر خدمتی را که در منزل مورد نیازشان است از طریق وبسایت و اپلیکیشن به سهولت و در هر ساعتی از شبانه روز سفارش دهند. این خدمات از نظافت و پذیرایی گرفته تا بازسازی و دکوراسیون منزل را شامل می شوند. 

از مهمترین اهداف این پلتفرم، می‌توان به موارد زیر اشاره کرد:

  – رفع دغدغه‌های مربوط به خدمات منزل برای مشتریان

  – ایجاد تحول در زمینه خدمات منزل

  – ایجاد اشتغال برای بسیاری از کسانی که توانایی انجام کار فنی دارند، ولی به دلیل نبود سرمایه قادر به معرفی خود و ارتباط با مشتری نهایی نیستند

اوبار

اوبار، سامانه هوشمند حمل و باربری اینترنتی و یکی دیگر از محصولات شرکت دانش‌بنیان سانا گستر سبز است که صاحبان بار را به بزرگترین ناوگان حمل بار ایران متصل می‌کند.

با استفاده از اپلیکیشن اوبار، در هر زمان و مکانی می‌توانید به‌راحتی سفارش خود را برای هر مقصدی ثبت کنید، حمل آن را به راننده‌ای مطمئن بسپارید و تا رسیدن بار به مقصد، آن را لحظه ای رصد کنید.

سانا گستر سبز با مدیریت «حامد تاج‌الدین»؛ هم‌بنیانگذار آچاره و اوبار، راند اول سرمایه اش را از اشخاص حقیقی دریافت کرد و در راند دوم سرمایه گذاری در سال 97 موفق به دریافت سرمایه از حرکت اول شد. 

نواک 

نواک از سال 1393 فعالیتش را در حوزه موسیقی آغاز کرد. این پلتفرم موسیقی ایرانی توسط تیمی حرفه ای در دانشگاه شریف متولد شد و هم اکنون احسان رزاری مدیریت آن را بر عهده دارد. 

کادرو

کادرو، پلتفرم خدمات آنلاین عکاسی حرفه‌ای است که امکان دسترسی به عکاسان حرفه ای در هر تخصص، در هر مکان و باقیمتی مقرون به صرفه را  فراهم می کند. این استارتاپ در سال 96 شروع به کار کرد و هم اکنون بیش از 10 هزار عکاس در این پلتفرم فعالیت می کنند. آن ها در سال 97 موفق به جذب سرمایه از دیموند شدند و راند بعدی را از شرکت تیهو دریافت کردند. 

استارتاپ هایی که در دل دیموند شکل گرفتند

مدیران دیموند با درکی که از شرایط و نیازهای اکوسیستم کارافرینی ایران داشتند تصمیم به ایجاد استارتاپ‌هایی در دل این مجموعه گرفتند. کارن کراد و نکسینولب راه حل هایی بودند که در دیموند ساخته شدند. 

کارن کراد

دیموند در راستای مشکل عدم سرمایه‌گذاری سرمایه‌گذارها تصمیم گرفت استارتاپ کارن‌کراد را راه بیاندازد که به استارتاپ‌ها برای جذب سرمایه کمک می‌کند. 

کارن کراد نامی آشنا در میان پلت‌فرم‌های تامین مالی جمعی است و تاکنون عملکرد بسیار خوبی داشته و جزو رهبران این بازار است. 

این شرکت در سال 97 و با هدف تسهیل ارتباط بین استارتاپ‌ها و سرمایه‌گذاران خطرپذیر حقیقی و حقوقی، این امکان را برای استارتاپ‌ها فراهم می‌کند تا با ثبت نام در سامانه و طی مراحل ارزیابی، در صورت تایید به تعداد زیادی از سرمایه‌گذاران سامانه کارن متصل شوند. همچنین در این سامانه، امکان دسترسی به فرصت‌های متعدد سرمایه‌گذاری نیز برای سرمایه‌گذاران فراهم شده است.

از دیگر خدمات کارن کراد می‌توان به ارائه مشاوره‌های تخصصی، خدمات آموزشی مثل برگزاری کارگاه‌های آموزشی (وبینار، mentors day) و همچنین برگزاری رویدادهای مختلف از جمله کافه سرمایه، دمو دی، I-MEET و اشاره کرد.

نکسینولب

به گفته امید پورظریف، دیموندلب از یک نیاز بنیادین در این چرخه کارآفرینی و عدم آشنایی کافی تیم‌ها با فضای کارآفرینی نشات گرفت. پروژه دیموندلب حاصل تجربه ۵ سال فعالیت شتابدهنده دیموند در اکوسیستم کارآفرینی ایران، تعامل با بیش از 3600 استارتاپ و ایده پرداز و کمک به رشد بیش از 360 استارتاپ در شهرهای تهران، اصفهان، بوشهر، تبریز و شیراز است.

در نکسینولب، مجموعه کاملی از هرآنچه یک کسب و کار استارتاپی برای آغاز راه نیاز خواهد داشت آموزش داده خواهد شد. این آموزش‌ها هدفمند و در راستای پروژه‌های استارتاپی تعریف شده از سوی تیم سرمایه‌گذاران شتابدهنده دیموند و یا شرکت‌های همکار خواهد بود.

فعالیت های مکمل دیموند

در کنار بخش اصلی فعالیت دیموند، سه فعالیت مکمل اجرا می شود.

در پلتفرم نوآوری سازمانی دیموند؛ امکان همکاری موثر بین سازمان‌ها و استارتاپ‌ها برقرار می‌شود.

در دیموندلب؛ آموزش های نرم و سخت از صفر تا صد به علاقمندان کسب‌و‌کار ارائه می‌شود.

در بخش مشاوره‌های سازمانی، به شرکت‌ها و بنگاه‌های اقتصادی، خدمات مشاوره کسب‌وکار و عارضه‌یابی ارائه می‌شود.

نوآوری سازمانی

ارتباط با شرکت‎‌ها، سازمان‌ها و بنگاه‌های اقتصادی، بخش اصلی و اساسی پلتفرم نوآوری دیموند است. آن ها از طریق شیوه‌های مختلف همکاری، شرکای کلیدی خود را به اکوسیستم استارتاپ متصل کرده و بستر لازم برای دسترسی به استارتاپ‌های موفق را فراهم خواهند کرد.

مشاوره سازمانی

به پشتوانه تجربه و همکاری دیموند با شرکت‌ها و بنگاه‌های اقتصادی مختلف و بررسی بیش از 3600 استارتاپ و کسب‌و‌کار نوآورانه در مراحل مختلف رشد و همچنین سرمایه‌گذاری در ایده‌های نوآورانه، پلتفرم مشاوره کسب‌و‌کار نوآورانه دیموند راه اندازی شد تا با استفاده از راهکارهای نوآورانه، به شرکت‌ها و بنگاه‌های اقتصادی مختلف خدمات مشاوره کسب‌وکار ارائه نماید.

این خدمات در زمینه‌های متنوعی مانند تحقیق و توسعه، مطالعه بازار، بازاریابی، عملیات، منابع انسانی، مالی، فنی و حقوقی است. فرایند دریافت مشاوره سازمانی در دیموند به این شکل است: 

پست های مرتبط

مشاهده
انتشار
1 بهمن 1402
ادامه مطالب >
مشاهده
انتشار
4 دی 1402
ادامه مطالب >
مشاهده
انتشار
9 مرداد 1402
ادامه مطالب >